موضوعات داغ

نابغه معماری ایرانی ،سازنده برج آزادی

امروز در مجموعه مقالات فوبورو مگ میخواهیم با زندگی نامه و آثار یکی از نوابغ معماری ایرانی یعنی حسین امانت آشنا شویم.

اگر بخواهیم از معماری ایرانی مدرن صحبت کنیم همواره نام یکی از نوابغ معماری این دوران در ذهن‌ها شکل می‌گیرد. معمار بنای منحصر به فرد برج آزادی، حسین امانت. امانت در سال ۱۳۲۱ شمسی در یک خانواده کاشانی به دنیا آمد. وی در دانشکده‌ئ هنرهای زیبای داشنگاه تهران پذیرفته شد و تحت تعلیم معمار برجسته ایرانی، هوشنگ سیحون به فراگیری دانش معماری پرداخت.

امانت زمانی که ۲۴ ساله بود در یک مسابقه ملی شرکت کرد وبعد از آن رقابت، زندگی حرفه‌ای او رنگ تازه‌ای را به خود گرفت. این رقابت ملی به مناسب یادبود جشن‌های ملی ۲۵۰۰ ساله شاهنشاشی بود. در این رقابت از شرکت کنندگان خواسته شد که نمادیاز ایران مدرن و نشانی از تمدن بزرگ در سده بیستم را طراحی کنند.

این معمار ایرانی جوان، در سال ۱۳۴۷ شمسی پلان معماری برج شهیاد که بعد از انقلاب اسلامی به برج آزادی تغییر نام پیدا کرد را طراحی و ارائه نمود و در این رقابت ملی برنده طرح برتر شد.

البته امانت در زندگی حرفه‌ای خود آثار شاخص دیگری چون طراحی پلان معماری ساختمان‌های ابتدایی دانشگاه شریف، دانشکده مدیریت دانشگاه تهران، پلان معماری ساختمان میراث فرهنگی،و غیره را هم دارد.

وی بعد از مهاجرت از ایران به کانادا رفت و آثار معماری در خور توجهی در کشورهای دیگر از خود به جای گذاشت. از جمله این آثار می توانیم به ساختمان سفارت ایران در پکن، کتابخانه مرکزی دانشگاه سیچوان پکن، ساختمان مرکزی رادیو تلویزیون پکن چین و برج های هوریزان در کالیفرنیا اشاره کنیم.


 معماری ایرانی و ساخت برج آزادی

برج آزادی در سال ۱۳۵۰ به طور رسمی افتتاح شد. امانت در ساخت این برج از تلفیق معماری هخامنشی، ساسانی و معماری اسلامی بهره برده است. این برج علاوه بر اینکه نماد تهران و ایران مدرن بوده است، کاربردهای دیگر ازجمله سینما، موزه و نگارخانه نیز دارد.

معماری-ایرانی-برج-آزادی

نقوش خودمیدان آزادی (شهیاد)،باغچه‌ها و گل کاری ها از طرح داخل گنبد مسجد شیخ لطف الله الهام گرفته شده است. فواره های میدان نیز نمادی از باغ های ایرانی است.معماری-برج-آزادی

معمار-ایرانی-برج-آزادی برج-آزادی معماری-ایرانی-مدرن

در این برج از چهار آسانسور، دو راه پله و ۲۸۶ پلکان استفاده شده است. همچنین در ساختمان برج آزادی از ۴۶ هزار سنگ بریده شده استفاده شده است. به گفته امانت این بنا از دل گذشته هایی میاد که در آن ایران در زمینه هنر، ادبیات و بسیاری از علوم سرآمد سایر مناطق جهان بوده است.


حسین امانت معمار دانشگاه شریف

این نابفه معماری ایرانی ، با الهام از طرح مدارس سنتی، فضایی را برای دانشگاه نو ظهور ایران در سال ۱۳۵۴ طراحی کرد. این دانشگاه که به هدف پرورش نیروهای متخصص ایرانی ایجاد شد در اقتصادی ترین شکل و کمترین زمان ممکن ساخته و آماده بهره برداری گشت.

معماری-ایرانی-اسلامی

ساختمان های دانشگاه شریف طوری در کنار هم طراحی شده اند که حیاط داخلی چهارگوش از طریق ستون ها و طاق ها از هم جدا می شوند.


ساختمان سفارت جمهوری اسلامی ایران در چین

با ساخت سفارت ایران در بیجینگ چین در سال ۱۹۸۳ میلادی امانت وجه بین المللی درخور توجه ای را بدست آورد. این بنا هم اکنون از زیباترین بناهای سفرتخانه ای در کشور چین است. معمار جوان ایرانی در آن زمان به خوبی توانست با ساخت این ساختمان، زیبایی های معماری ایرانی را به رخ همه‌گان بکشد.

معماری-ایرانی-در-چین

سفارت-ایران-درپکن-ساختمان

معماری-حسین-امانت

امانت  یک حیاط بیرونى براى مراجعه کنندگان و یک حیاط اندرونى براى اقامت اختصاصى سفیر و نیز یک حوض و یک دفترخانه در این سفارتخانه طراحی کرده است.


معماری و ساخت کتابخانه مرکزی پکن

معمار-برتر-ایرانی


معماری دانشکده مدیریت دانشگاه تهران

در سال ۱۳۵۰ شمسی به دلیل افزایش مراودات تجاری و ورود ایران به صحنه های بین المللی، اهمیت وجود مدیران کارآزموده و با دانش مدیریت بسیار پر رنگ شد. در همین خصوص طرح ساخت دانشکده مدیریت برای دانشگاه تهران به حسین امانت سپرده شد.

معماری-ایرانی-دانشگاه-تهران

این نابغه معماری ایرانی در ساخت این دانشکده از ریتم هندسه و ساز و کارهای قبل از اسلام الهام گرفته است. فضای این دانشکده به گونه ای ساخته شده است که امکان گسترش بیشتر آن در آینده فراهم باشد.

امانت برای فعالیت های اصلی دانشکده یک حیاط داخلی چهارگوش طراحی کرده است که الهام گرفته از دانشکده های سنتی خارمیانه است.

حسین امانت برای این دانشکده، دو درب طراحی کرد یک درب شرقی و دیگری غربی همچنین به دلیل اهمیت به مسائل بوم شناختی این دانشکده رو به جنوب است.

معماری-دانشکده-مدیریت-دانشگاه-تهران-حسین-امانت


پروژه های بین المللی حسین امانت

حسین-امانت-معمار-ایرانی

ایرانی-معماری


حسین امانت سازنده بنای یادبود هولوکاست

معماری-هولوکاست معماری-ایرانی-هولوکاست یادمان-ملی-هولوکاست

برچسب ها
مشاهده بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

چت با هوش مصنوعی

سلام! چگونه می توانم به شما کمک کنم؟
بستن
بستن